Lo Roïgó. Un col·leccionista de paraules.





Ja fa un ramat d'anys, a Espós, un poplet molt xic del Pallars, hi visqueve un col·leccioniste de paraules que la gent coneixeve amb lo nom de lo Roïgó. Lo Roigó ere un nen aixorruvit i xarraire que no podive astàs de dir una cosa u atra quan se trobave amb algú pel carrer.

Lo Roïgó tenive molts amics que, com ell, tamé col·lecionaven coses. A la Valença li agradave col.leccionar cromos. En tenive una bona montera, prò els que més goi li feven eren els d’animals. En guardave de galls fers, de fegines, de tocinos fers, de singratalles, de paniquelles, de puputs, de mussols, de balenes (... l'Esteve, en canvi, es tornave boig per les txapes de les ampolles de beguda. Tot lo sant del dia ampaitave l’Eusebio, l’amo del bar del pople, per pidolar-li les txapes de les llimonades, de les cocacoles o dels cacaulats. Prò lo Roïgó encaratenive una fal·lera més peculiar: li agradave caçar... paraules! Sí, sí, com hu sentiu! PARAULES!

D'aquesta manera comença el cinquè conte de la col·lecció Cambuleta escrit per Marta Lluvich i il·lustrat per Marc Sans. Tal com passa en tots els títols de la col·lecció inclou un cd on s'explica el conte i es poden escoltar les aventures de lo Roïgó. Albert Subarroca hi ha posat la veu. 

El llibre es presentarà el proper dia
  • 26 a les 18.00 hores a l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu 
  • i el dia 2 a les 18.00 hores al cinema Els Til·lers de Sort


Els alumnes de La Closa d'Esterri presentaran un curtmetratge que han preparat sobre el conte durant la presentació d'Esterri d'Àneu

El grup Entelades presentarà un espectacle sobre el conte durant la presentació a Sort